Jump to content
lau1993

variaveis

Recommended Posts

lau1993

so que assim por exemplo eu meto

Dim euro As single = 1.00

e depois no executavel só me vai aparecer o 1

e eu queria que me aparece-se 1.00

Share this post


Link to post
Share on other sites
Caça

(...)

e depois no executavel(...)

?


Pedro Martins

Não respondo a duvidas por PM

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrepereira9

Se queres que apareça 1.00, tens de meter

Dim euro As double = 1.00


A informática chegou para resolver problemas que antes não existiam

Quem ri por último é porque está conectado a 52 Kbs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ribeiro55

so que assim por exemplo eu meto

Dim euro As single = 1.00

e depois no executavel só me vai aparecer o 1

e eu queria que me aparece-se 1.00

E está correcto. Os zeros ali não valem nada matematicamente.

Se queres apresentar as coisas de outra forma terás de indicar um formato de apresentação.

Para além disso, usa Decimal. É mais apropriado para operações monetárias pois é mais preciso do que Single ou Double, que se tentam apenas aproximar (Decimal não é bem bem um float).

        Dim Euros As Decimal = 1.0F
        MsgBox(Strings.Format(Euros, "c"))


Sérgio Ribeiro


"Great coders aren't born. They're compiled and released"
"Expert coders do not need a keyboard. They just throw magnets at the RAM chips"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site you accept our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.