Jump to content
joninho

Condição

Recommended Posts

joninho

Boas, alguém me sabe diser se posso usar esta condição num IF?

if ($erromail==true or $errouser==true or $erropass==true){

eu ao testar a pagina dam sempre verdadeiro e no meu caso os erros sao  falsos, por isso a condição devia ser falsa, e dá-me condição verdadeira  :S

Cumps...

Share this post


Link to post
Share on other sites
AriOps

if ((($erromail)=="true") or (($errouser)=="true") or (($erropass)=="true"))

vê lá se isso assim dá (é muito parêntesis eu sei :cheesygrin:


Daniel Correia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ped@ntilva

E que tal muito mais simples??

if ($erromail || $errouser || $erropass)

como essas variaveis sao do tipo boolean não precisas de por =="true" basta pores a variavel porque ela já tem um valor logico.

o "OU" em php acho que é igual ao do c/c++ "||".

Cumps,

Pedantilva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site you accept our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.